Rektorn har ordet – Oktober 2024

Hej!

Nu har härliga höstfärger börjat visa sig på träden och solen tittar fram lite då och då för att ge oss extra energi. Läslovet är på ingång och som jag uppmärksammade i föregående rektorsbrev är läsning en viktig del i elevernas skolutveckling. Jag uppmanar till, och hoppas, att ni passar på att läsa en stund varje dag med era barn under lovet.

Jag vill också tacka er alla som deltagit på föräldrasamverkansmöte, utvecklingssamtal och föräldramöten. Det är oerhört viktigt och värdefullt att ni som vårdnadshavare intresserar er för skolan och det är så roligt för oss i personalen att träffa er på olika möten. Allt med målet att skapa de bästa förutsättningar för våra elever.

Arbetet med hållbar utveckling och rörelse fortsätter oavbrutet hos oss

Vi fortsätter målmedvetet att arbeta med våra fokusområden hållbar utveckling och rörelse. Vi har bland annat genomfört en ”Tänka till dag” med fokus på kost och hälsa. Det agenda 2030-mål som klasserna utgick ifrån var mål nummer 3, god hälsa och välbefinnande. I skolrestaurangen Paddington Food Court arbetas det ständigt med att minska vårt matsvinn, som en del i det arbetet har vi en del kompostfria dagar.

C:\Users\asaekh\Downloads\IMG_9774.jpg C:\Users\asaekh\Downloads\IMG_9775 (1).jpg

När det nu är lite kyligare ute märker vi att allt fler av våra elever får skjuts till skolan med bil. Vi fortsätter att påminna om vikten av daglig rörelse och vill så gärna ha hjälp av er vårdnadshavare i det för oss alla viktiga arbetet. Prata med era barn om hur viktigt det är med vardaglig och naturlig rörelse och att vi även bidrar till jordens hållbarhet när vi väljer att cykla eller gå.

Fysisk aktivitet ökar hjärnans kapacitet och förbättrar inlärningen med upp till 20 % och det är en av flera anledningar till att alla elever på British Junior har 60 minuters schemalagd daglig rörelse och utepedagogik. Under dessa pass får eleverna rörelse, frisk luft och kunskaper i en härlig kombination.

Information studie- och yrkesvägledning

För våra elever i årskurs 9 stundar ett viktigt gymnasieval och vi vet att det är en tid med många funderingar. Vår studie- och yrkesvägledare Ms. Jessica stöttar och hjälper våra elever i denna process. Under läsåret får eleverna ta del av varierad information samt aktiviteter knutna till framtida studie- och yrkesval. Allt för att göra eleverna väl förberedda och så bekväma som möjligt inför sitt val. Under november månad får till exempel våra elever i årskurs 9 besöka Eskilstunas gymnasiemässa som genomförs i Volvo CE Arena onsdagen den 20 november.

Kind Regards,

Ms. Ekholm

Headmistress