Moving is Serious Fun

Vi vill skapa de allra bästa förutsättningarna för lärande. En viktig del i detta är rörelse. Att röra på sig hjälper eleverna att koncentrera sig på lektionerna och må bättre både fysiskt och psykiskt. Därför är rörelse och utepedagogik en viktig del av vår vardag i skolan. 

Rörelseglädje på schemat

Alla våra klasser har 60 minuters daglig rörelse på schemat – en rörelseplan som utgår från Världshälsoorganisationens rekommendation om att alla barn ska röra på sig minst 60 minuter varje dag. Rörelsepassen varierar och kan handla om brainbreaks, lektioner som genomförs utomhus, ploggning, aktiva klassrum och inte minst tillgång till en massa rörelseinspiration. Varje skoldag kick-startas dessutom med en ”morgontabata” – en rolig och högintensiv träning som genomförs till hög musik. Alla årskurser har även schemalagd utepedagogik minst en gång i veckan. Under dessa pass får eleverna rörelse, frisk luft och kunskaper i en härlig kombination.

Schoolyard Activities

Vår roliga aktivitetsbana på skolgården uppmuntrar till rörelse och har väckt intresse och nyfikenhet från skolor runt om i landet. Det är även stor aktivitet i vår hinderbana i skogen under raster och på Afternoon School. I vårt rörelsekoncept ingår även Schoolyard Activities där våra Outdoor Teachers erbjuder eleverna roliga aktiviteter som inspirerar till ökad rörelse på rasterna.

Hälsosamma matvanor

För att få ork till fysiska aktiviteter och lärande är det viktigt att få i sig rätt kost. Vi vill lära eleverna hur maten påverkar vår hälsa och den ekologiska hållbarheten. Tillsammans med vår kökschef och övriga medarbetare i skolrestaurangen Paddington Food Court lagas det näringsriktig, ekologisk och god mat. Det informeras på ett synligt och pedagogiskt sätt om olika livsmedel, ingredienser och näringslära.

Find your mind

När vi är avslappnade blir vi på bättre humör och det är lättare att lyssna till sina känslor och kroppens behov. Under elevens skoldag behöver kroppen stunder för avkoppling och vila. Genom olika avslappningsövningar lär sig eleverna att bli mer stresståliga och få ett lugn i kroppen.

Nyheter