Rektorn har ordet – April 2024

Hej!

Nu närmar vi oss slutet av terminen med stormsteg och sommaren väntar runt hörnet. De sista skolveckorna är intensiva och fyllda med både roliga och lärorika aktiviteter.

Erasmusbesök

Som vi tidigare berättat om har vi de senaste åren deltagit i olika Erasmus+ projekt. Det har inneburit ett antal spännande utbyten med olika skolor runt om i Europa och nu planerar vi för fler samarbeten. I april besökte jag och läraren Ms. Aase två skolor i Spanien för att utöka antalet partnerskolor som ska ingå i projektet. Vi besökte de fantastiska städerna Cordoba och Sevilla och hoppas att både pedagogerna och elever från vår skola redan från och med nästa läsår kommer att få möjlighet att åka dit och besöka skolorna.

C:\Users\asaekh\Downloads\IMG_7994.jpg C:\Users\asaekh\Downloads\IMG_8106.jpg

Certifierad Pep-skola 2024

C:\Users\asaekh\Downloads\IMG_0521 (1).jpg Vi har under lång tid arbetat systematiskt med vårt rörelse- och hälsoarbete. Vi är stolta och glada över att detta arbete uppmärksammas återigen när vi även 2024 blivit en certifierad Generation Pep Skola. Vi ska fira certifieringen ordentligt onsdagen den 22 maj och vi har döpt firardagen till Pep 4 Life. Syftet med dagen är att känna stolthet och uppmuntra till rörelseglädje.

Skolavslutning 2024

Skolavslutningen genomförs under dagtid den 5 juni. Ni får mer information av klasslärare/mentor om vilka tider som gäller för avslutning i respektive klassrum.

Det kanske inte är så många som i dagsläget har särskilt stort fokus på hösten men vi vill ändå passa på att informera om att höstterminen börjar med upprop den 19 augusti. Vill även redan nu påminna om hela skolan är stängd den 15-16 augusti då det är planeringsdagar för samtliga medarbetare. Det innebär alltså att även Afternoon School håller stängt dessa två dagar.

Vänliga hälsningar,

Åsa Ekholm

Rektor på British Junior