Rektorn har ordet – Juni 2023

Hej!

Vi närmar oss slutet av terminen och både sommaren och sommarlovet väntar runt hörnet. De sista skoldagarna är fyllda med roliga och lärorika aktiviteter.

Fritidshemmets dag 9 maj

Varje år firar vi Fritidshemmets dag för att uppmärksamma det pedagogiska arbetet som görs inom fritidshemmen. Det blev även detta år en fantastisk eftermiddag som firades genom en mängd olika aktiviteter på skolgården.

Erasmusbesök

Som vi tidigare berättat om deltar vi på skolan i ett Erasmus+projekt som heter Call of Poseidon. Projektet syftar till att engagera unga generationer i att förändra sitt beteende i användningen av vatten som en naturresurs inom områden som hav, energi, och inom jordbruket. Under vecka 22 hade vi besök av lärare, rektorer och elever från Spanien, Italien och Kroatien.

Vi fick en fantastisk vecka tillsammans där vi fick visa upp Eskilstuna från sin bästa sida samtidigt som vi arbetade hårt.

C:\Users\asaekh\Downloads\IMG_5134 (1).jpg C:\Users\asaekh\Downloads\IMG_5133.jpg C:\Users\asaekh\Downloads\IMG_5135.jpg

Certifierad Pep-skola 2023

Vi har under lång tid arbetat systematiskt med vårt hälsoarbete och vi är stolta och glada över att detta arbete uppmärksammas ytterligare när vi även 2023 blivit en certifierad Generation Pep Skola. Vi firade certifieringen ordentligt fredagen den 28 maj och vi har döpt firardagen till Pep 4 Life. Syftet med dagen var att känna stolthet och uppmuntra till rörelseglädje bland annat genom att eleverna sprang i spåret.

Gå gärna in på QR-koden och ta del av den härliga filmen från firardagen:

C:\Users\asaekh\Downloads\IMG_5136.JPG

Skolavslutning 2023

Skolavslutningen genomförs under dagtid den 7 juni. Ni får mer information av klasslärare/mentor om tider när det är avslutning i respektive klassrum.

Det kanske inte är så många som har särskilt stort fokus på hösten i dagsläget men vi vill ändå passa på att informera om att höstterminen börjar med upprop den 14 augusti. Vill även redan nu påminna om att Afternoon School är stängt den 10 och 11 augusti då det är planeringsdagar för alla medarbetare och då är alltså hela skolan stängd.

Nu återstår bara för mig och all personal att tacka för läsåret 2022-2023 och önska er alla en riktigt skön sommar!

Solros, Blomma, Växt, Kronblad

Vänliga hälsningar,

Åsa Ekholm

Rektor på British Junior