Rektorn har ordet – Mars 2024

Hej!

Tiden går snabbt och äntligen är dagarna ljusare och den efterlängtade våren börjar så smått komma i gång.

Teknikutmaningen

På British Junior arbetar vi alltid målmedvetet med att våra elever ska uppnå sina mål, trivas och känna sig trygga i skolan. Det gör vi inte minst genom en stimulerande och utmanande undervisning. Under hösten 2023 deltog eleverna i årskurs 6 i ”Teknikutmaningen” som anordnas av Ung Färetagsamhet Södermanland, Volvo CE och Region Sörmland. Eleverna har fått arbeta fram olika tekniska lösningar på givna problem och har även byggt en prototyp.

Våra klasser 6B och 6C var två av klasserna som vann Teknikutmaningen och som pris fick de en klassresa till Tekniska museet i Stockholm, stort grattis! Samtliga vinnande prototyper kommer även att visas upp under vecka 11 på mässan i Volvo CE arena.

C:\Users\asaekh\Downloads\IMG_7739.jpg C:\Users\asaekh\Downloads\IMG_7738.jpg

Internationella samarbeten

Vi fortsätter även det här läsåret att satsa på internationella samarbeten inom ramen för Erasmus. Nyligen har två av våra lärare, tillsammans med kollegor från flera europeiska länder, deltagit i en utbildning om hållbar utveckling som genomfördes i den italienska staden Bologna. Under våren kommer jag tillsammans med en lärare resa till Cordoba i Spanien för att förbereda för ett nytt internationellt Erasmusprojekt. Jag ser fram emot att kunna ge er lite mer detaljer framöver.

Bologna, Tak, Översikt, Bologna, Bologna

Årets verksamhetsmål

Jag vill passa på att påminna er om läsårets verksamhetsmål som vi under året fokuserar lite extra på. Här vill jag särskilt lyfta fram fokuset på läsning och matematik som vi ser som centrala i elevernas kunskapsutveckling.

Verksamhetsmål, läsåret 2023 – 2024:

  • Behålla och förstärka den gemensamma kulturen.
  • Ökat elevinflytande.
  • Integrera läsfrämjande inslag i undervisningen.
  • Agenda 2030 – Lärande för hållbar utveckling.
  • Ökad måluppfyllelse i matematik i alla årskurser.

Några särskilt viktiga datum under vårterminen:

  • Nationella prov genomförs i årskurs 3 i ämnena matematik, svenska och svenska som andraspråk: 11 mars-17 maj.
  • Nationella prov genomförs i årskurs 6 i ämnena matematik, svenska, svenska som andra språk och engelska: 12 mars- 26 april.
  • Nationella prov genomförs i åk. 9 i ämnena matematik, svenska, svenska som andra språk, engelska, so och no: 19 mars- 16 maj.
  • Påsklov vecka 14: (1 – 5 april)
  • Skolavslutning och sista dag för terminen är onsdagen den 5 juni.

Antagning till höstterminen 2024

Vi är glada att vi även fortsättningsvis har så många som vill gå på vår skola. I många årskurser kan vi i nuläget tyvärr inte ta in fler elever men i ett par årskurser finns det ett fåtal platser. Är du eller någon du känner intresserad av vår skola, tveka då inte att höra av dig till oss så ser vi om det går att ordna en plats.

Vänliga hälsningar,

Åsa Ekholm

Rektor på British Junior