Rektorn har ordet – Oktober 2023

Hej!

Nu har härliga höstfärger börjat visa sig på träden och solen tittar fram lite då och då för att ge oss extra energi. Passande nog så har eleverna i förskoleklass pysslat och gjort höstkransar. I de momenten får eleverna bland annat träna på sin finmotorik när de klipper och sedan limmar fast löven.

Jag vill tacka er alla som deltagit på föräldrasamverkansmöte, utvecklingssamtal och föräldramöten. Det är oerhört viktigt och värdefullt att ni vårdnadshavare intresserar er för skolan och era barns utveckling. Det är så roligt och givande för oss i personalen att träffa er på olika möten.

Arbetet med hållbar utveckling och rörelse fortsätter oavbrutet hos oss

När det blir lite kallare ute märker vi att allt fler av våra elever får skjuts till skolan med bil. Vi tjatar vidare och vill så gärna ha hjälp av er vårdnadshavare i vårt arbete med det för oss så viktiga arbetet med rörelse. Prata med era barn om hur viktigt det är med vardaglig och naturlig rörelse och att vi även bidrar till jordens hållbarhet när vi väljer att cykla eller gå.

Nytt på skolan för detta läsår är något som vi kallar för fredagsdansen. De äldre eleverna från Secondary kommer ner till skolgården på Primary innan skolan börjar på fredagar och håller i morgonrörelsen för våra yngre elever. Det är fantastiskt att se våra äldre elever interagera med de yngre eleverna och även se gemenskapen som uppstår!

Moving is Serious Fun!

Syv-information

För våra elever i åk. 9 stundar ett viktigt val till gymnasiet och vi vet att det är en tid med många funderingar. Vår studie- och yrkesvägledare Ms. Ako hjälper eleverna i denna process och under läsåret får eleverna ta del av varierad information samt aktiviteter knutna till framtida studie- och yrkesval. Allt för att göra eleverna väl förberedda inför sitt val. Under november månad får till exempel våra elever i åk.9 besöka Eskilstunas gymmnasiemässa som genomförs i Stiga Sports Arena onsdagen den 22 november.

Övrigt

  • Ni följer väl oss via Facebook och Instagram? Där lägger vi ut vardagliga händelser som eleverna är med om på skolan. Det är ett roligt och enkelt sätt att följa sitt barns skolgång.
  • Vi har fått en del frågor kring studiedagar. Vårt kalendarium ligger ute på hemsidan och där kan ni ta del av vad som gäller för både studiedagar och lov.
  • Jag vill också påminna om att vårdnadshavare alltid är välkomna till skolan. Hör av er till mentorerna för att boka en dag då det passar att följa elevernas skoldag.

Med vänliga hälsningar,
Ms. Ekholm
Headmistress
British Junior